Despre EME Natura 2000

Ce știi despre siturile Natura 2000?

Este NATURA 2000 un subiect controversat pentru autoritățile locale și investitori și necunoscut pentru majoritatea publicului larg?

Este necesară o ABORDARE INOVATIVĂ a acestui subiect pentru ca aceste zone să devină modele de conservare și dezvoltare durabliă?

Este important să gestionăm în mod RESPONSABIL resursele naturale pentru a asigura și conservarea naturii?

Este nevoie de oameni COMPETENȚI care să înțeleagă cum se administrează un sit Natura 2000?

Dacă ai răspuns DA, atunci acest newsletter ți se adresează iar informațiile pe care le vei primi îți vor fi UTILE în domeniul tău de activitate.

Prin proiectul Manageri eficienți pentru o rețea Natura 2000 eficientă, ne-am  propus să contribuim la GESTIONAREA EFICIENTĂ a siturilor Natura 2000.

Cum?

Se v0r pune la îndemâna celor interesați MODELE DE BUNE PRACTICI de comunicare în situri Natura 2000 din toată Europa.

Se va realiza un INSTRUMENT UTIL DE COMUNICARE destinat administrațiilor și custozilor de Situri Natura 2000 din Europa și din România.

Se vor organiza CURSURI DE COMUNICARE GRATUITE pentru administratorii și custozii Siturilor Natura 2000 din Europa și din România.

Se va realiza un GHID despre managementul responsabil a patru categorii de resursel naturale foarte importante pentru siturile Natura 2000 (PĂDURI, APE ȘI PEȘTE, VÂNAT ȘI RESURSE AGRICOLE). Ghidul va cuprinde măsuri de management și idei inovative pentru valorificarea responsabilă a acestor resurse.

Se va realiza un GHID de PLANIFICARE STRATEGICĂ care va cuprinde informații și recomandări despre cum trebuie să reflecte planurile strategice și teritoriale ( strategii de dezvoltare locală, regională, națională, PUG-uri, PUZ-uri) valorile și resursele naturale existente, prezentând potențialul lor pentru dezvoltare.

Se vor testa cele 2 Ghiduri la nivelul unei zone pilot, JUDEȚUL BRAȘOV și se va realiza PRIMA STRATEGIE DE DEZVOLTARE TERITORIALĂ care va cuprinde măsuri de management responsabil al resurselor naturale și măsuri de conservare a valorilor naturale cuprinse în arii protejate, evidențiind foarte clar potențialul acestor valori și resurse pentru dezvoltare durabilă.

Se vor organiza SEMINARII DE INFORMARE pentru reprezentanții celor 4 sectoare economice și pentru cei ce au responsabilitatea eaborării de planuri strategice la nivel național, în care se vor discuta ghidurile și se vor prezenta rezultatele lucrului în zona pilot.

Cine suntem?

ProPark – Fundația pentru Arii Protejate s-a înființat în 2008 pentru a veni în sprijinul ariilor protejate din România prin îmbunătățirea capacității de management atât prin programe de formare profesională, cât și prin proiecte care să contribuie la menținerea valorilor naturale și culturale și realizarea de modele funcționale de arii protejate.

Cine sunt partenerii nostri?

Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice

Agenția Metropolitană de Dezvoltare Durabilă Brașov

Federația Europarc

Cine finanțează proiectul?

Uniunea Europeană prin programul LIFE+ Comunicare și Informare, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice și ceillși partneri din proiect. Bugetul total al proiectului este de 513.114 euro din care 254.129 euro reprezintă contribuția Uniunii Europene.

Cum poți beneficia din acest proiect?

Toate informațiile și documentele utile vor fi prezentate pe pagina de INTERNET a proiectului și vor fi accesibile oricărei persoane interesate.

Vei fi INFORMAT înaintea oricărui eveniment din cadrul proiectului având posibilitatea să PARTICIPI la cele care te interesează în mod direct.

Poți să fi unul dintre experții din GRUPURILE DE LUCRU care vor realiza Ghidurile descrise mai sus sau vei putea CONTRIBUI la aceste ghiduri prin comentarii, sugestii pe site-ul proiectului la secțiunea Comentarii și Recomandări.

 


Fatal error: Call to undefined function c_lang() in /home/emenatur/public_html/wp-content/themes/propark/footer.php on line 83