Ateliere la Gala Ariilor Protejate 2017

Participanții la Gala Ariilor Protejate 2017 vor contribui la  dezbaterilor din cadrul grupurilor de lucru. Rezultatele de la ateliere vor fi incluse în Strategia pentru Ariile Protejate ale României.

 

1.      Ariile protejate – Quo Vadis? – Vom dezbate probleme legate de: necesitatea extinderii sau modificării rețelei de arii protejate, necesitatea extinderii ZPS și ZPI în parcuri naționale, desemnarea de coridoare ecologice, ș.a.

Moderator: Erika Stanciu, ProPark Fundația pentru Arii Protejate

 

2.      Management eficient și eficace – Vom discuta despre acțiunile prioritare necesare pentru îmbunătățirea managementului în următorii 10 ani

Moderator: Alina Ioniță, Consultant independent

 

3.      Modalități de finanțare a ariilor protejate. Corporate Social Responsibility – Vom dezbate problema finanțării, atât din perspectiva eficientizării distribuției fondurilor europene pe viitor, a plăților compensatorii pe care trebuie să le asigure statul, cât și din perspectiva mobilizării companiilor pentru a contribui la conservare, pornind de la conceptul de Corporate Social Responsibility. Vom discuta și despre necesitatea introducerii conceptului de ”Corporate Nature Responsibility”.

Moderator: George Ghișoiu, ProPark Fundația pentru Arii Protejate

 

4.      Comunități locale și beneficii economice pentru o dezvoltare durabilă în arii protejate – Dezbaterile vor pleca de la prezentarea conceptului de Destinații de ecoturism în România, urmată de definirea priorităților de acțiune în arii protejate pentru a demonstra strânsa legătură între conservare și dezvoltarea comunităților locale.

Moderator: Andrei Blumer, Președinte Asociația de Ecoturism din România

 

5.               Parteneriate responsabile în vederea conservării naturii - Se vor discuta principii și condiții pentru colaborări cu companii în vederea conservării naturii.

Moderator: Tiberiu Chiricheș, Director Executiv ProPark Fundația pentru Arii Protejate

 

Comments are closed.


Fatal error: Call to undefined function c_lang() in /home/emenatur/public_html/wp-content/themes/propark/footer.php on line 83